Manual de recerca en ciències socials

(català)

(0)
Mi valoración:

Datos del libro

Papel
Título original: Manuel de recherche en sciences sociales
Clase de producto: Estudios
Editorial: Herder Editorial
Edición: 1
ISBN: 9788425419416
Publicación: 03/1997
Formato: Rústica con solapas
Idioma: Catalán
Idioma original: Francés
Número de páginas: 280
Impresión: 3
Tamaño: 14.10 x 21.60
20.50 €

Plazo de entrega

Palabras claves

La sociologia té capacitat per a generar moltes teories, però essencialment és l'observació empírica esdevinguda metodologia científica. Aquesta obra ho demostra d'una manera excel·lent.

 

Els autors s'han proposat la finalitat estrictament práctica d'ensenyar a investigar amb rigor. Molts estudiants i joves investigadors tenen bones intuïcions i plantegen preguntes interessants...que tanmateix no tenen una validesa immediata per a encetar la investigació. Cal que aclareixin els objectius i ordenin la recerca si no volen perdr'es en un bosc d'observacions.

Amb exemples concrets, com ara la marginalitat, els fenòmens religiosos, el suïcidi i altres qüestions de gran actualitat, el autors ensenyen pas a pas com s'han de plantejar les preguntes, on i com s'han de dur a terme les enquestes i recollir dades significatives, i com es pot bastir una conclusió científicament consistent. Els autors ofereixen també un model complet d'investigació que pot servir de guió per a orientar i inspirar totes les etapes del treball dels estudiantes i els professionals joves.