(0)
Mi valoración:

Datos del libro

Papel
Título original: Agonie des Eros
Clase de producto: Lecturas
Editorial: Herder Editorial
ISBN: 9788425443848
Publicación: 02/2020
Formato: Rústica con solapas
Idioma: Catalán
Idioma original: Alemán
Número de páginas: 80
Tamaño: 12.20 x 19.80
12.50 €

Plazo de entrega

El narcisisme i exhibicionisme exacerbats per la "societat virtual" del segle XXI amenacen amb la desaparició de l'Eros. Es troben en perill d'extinció el misteri, la fantasia, l'amor, l'erotisme, fins i tot la protesta política?

La proclamació neoliberal de la llibertat es manifesta en realitat com un imperatiu paradoxal: sigues lliure. Domina una economia de la supervivència en què cadascú és el seu propi empresari. El neoliberalisme, amb els seus desinhibits impulsos narcisistes del jo i del rendiment, és l’infern de l’igual, una societat de la depressió i el cansament composta per subjectes aïllats.

Els murs i les fronteres ja no exciten la fantasia, ja que no engendren l’altre. Tenint en compte que l’Eros es dirigeix envers aquest altre, el capitalisme elimina l’alteritat per a sotmetre-ho tot al consum, a l’exposició com a mercaderia, intensificant així la pornografia, ja que no coneix cap altre ús de la sexualitat. Desapareix així l’experiència eròtica. La crisi actual de l’art, i també de la literatura, pot atribuir-se a aquesta desaparició de l’altre, a l’agonia de l’Eros.

Otros libros del autor