En clau de procés

12 Dic - 19:00

Presentació 'En clau de procès'

Participen:
Josep Lluís Carod Rovira (filòleg) · Paola Cascio (professora d'hist`ria contemporànea de la UB) · Toni Aira (periodista i professor de comunicació política de UPF) · Gemma Ubasart (professora de ciéncies polítiques a la UdG y coeditoria del llibre) i Miquel Seguró (professor de filosofia de la UOC, investigador de la Càtedra Ethos-URL i coeditor del llibre).

Lugar: Casa del Libro, Barcelona

En clau de procés

11 conceptes polítics

(0)
Mi valoración:

Datos del libro

Papel
Clase de producto: Ensayos
Editorial: Herder Editorial
ISBN: 9788425442469
Publicación: 11/2018
Formato: Rústica con solapas
Idioma: Catalán
Número de páginas: 176
Tamaño: 14.10 x 21.60
15.00 €

Plazo de entrega

Palabras claves

Una obra que té com a objectiu plantejar noves revisions crítiques que enriqueixin en matisos i aprofundeixin en la semàntica de l'actual situació política a Catalunya.

L’anomenat «procés» català és un fenomen que ha traspassat els estrats polítics i s’hi ha intervingut tant des de l’àmbit social com des del jurídic. En efecte, totes les accions sociopolítiques realitzades durant aquests anys han generat intensos debats pel que respecta a la relació d’encaix entre Catalunya i Espanya. En el debat públic, conceptes com referèndum, constitució, democràcia o nació estan sent utilitzats a bastament segons els interessos de qui els empra. Conscients que en tot discurs hi ha una part d’arbitrarietat, és necessari, ara més que mai, plantejar l’exercici de reflexió honesta al voltant de les posicions existents, tant de les pròpies com de les alienes.
Onze nocions claus són presentades per especialistes que, al seu torn, hauran de respondre cinc preguntes sobre la seva intervenció. D’aquesta manera, En clau de procés vol donar veu a un ampli ventall de perspectives perquè sigui el mateix lector qui faci l’exercici, en la formulació de les conclusions pròpies, de discernir entre la convicció i la imparcialitat.

Daniel Innerarity · Esther Giménez-Salinas · Montserrat Nebrera · Ferran Requejo · Marc Sanjaume · Argelia Queralt · Marina Subirats · Astrid Barrio · Álex Sàlmon · Neri Daurella · Borja de Riquer · Laia Bonet · Montserrat Guibernau

Reseñas en medios

Miquel Seguró: "No podemos vivir sin filosofía"
Fuente:  Cadena Ser -  Sábado 29 Diciembre 2018
Reseña En clau de procés
Fuente:  Nació digital -  Miércoles 12 Diciembre 2018