Theologumena

Colección: Theologumena

Col·lecció dirigida per Carles Llinàs.

La col•lecció Theologumena té com a objectiu oferir al lector obres de síntesi o sobre un punt molt concret i essencial, autèntics teologúmens en un o altre terreny concret de la reflexió creient. Es recolliran textos d’autors de totes les confessions, des d’un esperit que aposta per la «simfonia» de dogma i espiritualitat, Bíblia i pensament racional, moral i litúrgia, renunciant tant a les actituds unilateralment polèmiques i encarcarades del passat com a les falses neutralitats i els reduccionismes del present.


Elementos 1 a 3 de un total de 3
El designi de Déu


Sinopsis

Suzanne de Diétrich ens ofereix un recorregut a través de la Bíblia per demostrar que la llibertat humana culmina amb la victòria de Déu.

La Bíblia és un fragment d’història humana, però és al mateix temps el llibre dels actes de Déu. D’aquesta doble identitat, l’autora s’esforça a fer-ne ressorgir la coherència que ens porta «a la cruïlla on Déu ens retroba en Jesucrist». L’itinerari escollit està guarnit d’etapes on resten encara les petjades d’un viatge recorregut i figuren ja els signes de la destinació. De la Creació a l’Apocalipsi, de la visió del Paradís perdut a la de la Ciutat de Déu, l’autora ens duu a través de la Bíblia i fins a l’epíleg, en el qual el gran drama de la llibertat humana culmina amb la victòria de Déu.

Rústica Con Solapas 17.80 €

El sentit de la vida monàstica


Sinopsis

«Aquest llibre s’adreça d’entrada als monjos. Voldria simplement mostrar-los que la seva vocació en l’Església no és, no ha estat mai, una vocació particular. La vocació del monjo és, i no és més, la vocació del batejat; però és la vocació del batejat portada, diria, a la seva màxima urgència».

En aquesta obra, el pare Louis Bouyer reflexiona sobre l’essència mateixa de la vida cristiana i, de manera indestriable, sobre l’essència profunda de la santedat. Era l’any 1950 quan Bouyer donava a conèixer el seu llibre El sentit de la vida monàstica. Tot i que s’adreçava principalment a la gent de l’Església, Louis Bouyer també ho feia als cristians del món.

L’abast de les innovadores intuïcions del pare Bouyer han arribat fins als nostres dies, i això fa que la seva lectura ens resulti sorprenent i enriquidora. En efecte, aquesta obra, publicada ara ja fa més de setanta anys, ha passat a formar part del pensament comú sobre la vida baptismal i la vida cristiana.

Rústica Con Solapas 19.80 €

Sobre la resurrecció de Jesucrist

Pròleg de Joseph Ratzinger

Colección: Theologumena


Sinopsis

Sobre la resurrecció de Jesucrist vol explicar què diu la tradició neotestamentària sobre la resurrecció de Jesucrist a la llum de les controvèrsies actuals. Al mateix temps, remarca que la resurrecció té el caràcter d’un «esdeveniment» que, en el seu significat, es presenta com un fet a l’experiència i al llenguatge humans.

La Bíblia, tal com ha arribat fins a nosaltres -i el Nou Testament en particular- pressuposa certes instàncies autoritatives que no poden quedar desacreditades pel mer fet de ser-ho. És a partir d’aquesta premissa que Heinrich Schlier articula la següent hipòtesi: els esdeveniments històrics de salvació testimoniats per l’Escriptura reclamen per a si mateixos una singularitat del tot inabastable per als mètodes crítics purament «historiogràfics». Així mateix, en aquest assaig, Schlier conclou amb contundència, sense menystenir en absolut els procediments de l’aproximació científica, que l’evidència i la unitat dels relats neotestamentaris sobre la resurrecció de Jesucrist no poden -i encara menys en nom de criteris purament historiogràfics positius- prescindir de la lectura teològica singular provocada per uns fets singulars que en realitat precediren els textos i els van constituir.

Rústica Con Solapas 9.80 €

Elementos 1 a 3 de un total de 3

Filtrar por

Categorías

Clase de producto

Idioma